1. Đề thi giữa học kì 2 môn tiếng Anh 7 - Đề số 1

I. Listen the passage then choose T/ F

 

T

F

1. Duong is bored this evening.

 

 

2. Mai likes watching horror film.

 

 

3. White Sands is showing at Kim Dong Cinema at 8 o’clock.

 

 

4. Most of the critics enjoy Crazy Coconut.

II. Listen again and circle A, B, C or D to indicate the correct answer.

5. Who suggests seeing a film this evening?

A. Duong
B. Mai
C. Ngoc
D. Khanh

6. When does the professor dislike the film star?

A. at the moment
B. at that time
C. at first
D. at the end

7. Crazy Coconut is___________.

A. a romantic comedy film
B. an action film
C. a thriller film
D. a documentary film

8. What is the name of the film Mai and Oanh watch at Ngoc Khanh Cinema?

A. Planet of the jellyfish
B. White sands
C. Titanic
D. Crazy Coconut

III. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

9. A. terrified B. interested C. disappointed D. excited

10. A. played B. lived C. watched D. called

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress of the following questions.

11. A. critic B. comedy C. actor D. perform

V. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

12. Jenifer is____________ in Titanic.

A. interested
B. interesting
C. interest
D. interestingly

13. Mr. John is____________ at his son because the boy is too lazy.

A. disappointed
B. disappointingly
C. disappoint
D. disappointment

14. ____________ no one enjoys “Brest”, Ha sees it from beginning to the end.

A. However
B. Although
C. Because
D. Therefore

15. A lot of people get Covid-19 in China.____________ trying their best, the doctors can’t rescue all of the patients.

A. Despite of
B. However
C. Because
D. In spite of

16. The “The Seventh rolling paper” is one____________ the most interesting foreign films I have ever seen.

A. of
B. in
C. at
D. on

17. ____________ is a film in which strange and frightening things happen.

A. Animation
B. Action
C. Comedy
D. Horror

18. Children feel____________ when they see Tom and Jerry.

A. funny
B. boring
C. surprising
D. sad

19. Although the film is interesting, Jim falls____________ during the time.

A. sleepiness
B. sleepily
C. asleep
D. sleep

20.The professor doesn’t fall in____________ with the film star at first.

A. like
B. love
C. live
D. look

VI. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

21. They spenda lot of time andmoney in the King Kong.

A. spend
B. and
C. in
D. King Kong

22. HoweverVan Hiep is a famous actor, he hasn’t got any high awardsin his career.

A. However
B. famous actor
C. high awards
D. career

VII. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

23. “____________ “A spy called 007” at Hoa Phong cinema this weekend?”

-“Good idea”

A. How about seeing

B. Do you like seeing

C. Should you see

D. Do you want to see

24. “Would you like to come to my house to watch Cowboy film tonight?” -“____________”

A. Yes, I do

B. No, I don’t

C. I’m busy

D. That would be nice

VIII. Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Cartoon is a favorite subject of all kids around the world. Especially, Tom and Jerry film impresses me with its funny detail and interesting action. The film is (25)___________ a cat and a mouse, they (26)___________ each other and always find many pranks to play. The two main characters seem to live in a house with different owners. Tom is much bigger than Jerry but he is quite stupid and aggressive. On the contrary, Jerry is (27)___________ and flexible as he always knows how to get away with Tom’s making trouble. Besides, there are other actors such as a dog, a yellow bird, a seal or even a cute baby. Finally, after many tricks, they come back to love and forgive other’s mistake for a (28)___________ life.

25. A. in B. at C. about D. on

26. A. hate B. talk C. work D. help

27. A. slow B. lazy C. stupid D. smart

28. A. hardest B. better C. worst D. simplier

IX. Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

My favorite movie is “Sherlock Holmes”. This is a movie I watched recently in cinema. It was a very thrilling journey through time. The film was based on a novel, with the same name. Except the great story, the actors were great. They really make you think it is happening. The main character wasn’t like the one in novel, it was the complete opposite, his assistant Dr. Watson. Who is very fat in the novel, isn’t showed like that. He is Sherlock’s conscience, very handsome, younger man, just like Holmes. In the film, he is trying to prove that magic doesn’t exist and that all that happened wasn’t because of a bad magician, and he did it. The whole movie is exciting and I didn’t want it to end. I really liked the movie and I could watch again and again… I think that’s what makes a great movie, when it’s every time thrilling as the first time you saw it.

29. What was the film based on?

A. It was based on a novel

B. It was based on a magazine

C. It was based on a book

D. It was based on a newspaper

30. Is the character in the film similar or different from the character in the novel?

A. It is quite similar

B. It is different

C. It is a bit different

D. It is similar

31. __________ are mentioned as two main characters in the passage.

A. Sherlock Holmes and Watson B. Sherlock Holmes and writer

C. Sherlock Holmes and reader D. Sherlock Holmes and director

32. What does the sentence “I didn’t want it to end” in the passage mean?

A. The writer is bored with this film

B. The writer is interested in this film

C. The writer wants the film to be longer

D. The writer has long free time to watch this film

X. Reorder the words to make meaningful sentences.

33. John Kate/ satisfied with/last year/ his acting/ wasn’t/.

__________________________________________________

34. /, /so /went to/ long and/The /movie/ bed/ was/ last night/ boring/ early/Minh/.

__________________________________________________

35. watching/ Jenifer / film/ doesn’t/ like/ the music/ “On the moon”/ she /Although / enjoys/.

___________________________________________________

36. his /enjoyed/ John/ the “Nomadic feet”/ said/ it/ interesting/ film/ really/ although/ friends/ wasn’t/ most/ a /very/ of/.

____________________________________________________

XI. Finish each of the sentences in such a way that it stays the same as the sentence printed before it.

37. Miss Jenny was tired, but she watched documentary last night.

→ Although Miss Jenny ___________________________________________

38. Do you enjoy watching action movie or romantic movie?

→ Are you interested ________________________________________

39. Tran Binh Trong doesn’t look tall and handsome as others, but he acts very naturally and excitingly. (nevertheless)

→ Tran Binh Trong doesn’t _______________________________

40. Loan tried her best to become a famous actress, but she didn’t get any main characters last year.

→ In spite _______________________________________________

 

Đáp án đề thi giữa kì 2 tiếng Anh 7

I. Listen the passage then choose T/F.

1. T; 2. F; 3. T; 4. T

II. Listen the passage and choose the best answer.

5. A; 6. C; 7. A; 8. D

III. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

9. A; 10. C

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress of the following questions.

11. D

V. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

12. A; 13. A; 14. B

15. D; 16. A; 17. D; 18. A; 19. C

20. B; 21. C; 22. A; 23. A; 24. D

VI. Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

25. C; 26. A; 27. D; 28. B

VII. Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

29. A; 30. B; 31. A; 32. B

VIII. Reorder the words to make meaningful sentences.

33. John Kate wasn’t satisfied with his acting last year.

34. The movie was long and boring, so Minh went to bed early last night.

35. Although Jenifer doesn’t like watching “On the moon” film, she enjoys the music.

36. John really enjoyed the “Nomadic feet” although most of his friends said it wasn’t a very interesting film.

IX. Finish each of the sentences in such a way that it stays the same as the sentence printed before it.

37. Although Miss Jenny was tired, she watched documentary last night.

38. Are you interested in watching action movie or romantic movie?

39. Tran Binh Trong doesn’t look tall and handsome as others; nevertheless, he acts very naturally and excitingly.

40. In spite of trying her best to become a famous actress, Loan didn’t get any main characters last year.

 

2. Đề thi giữa học kì 2 môn tiếng Anh 7 - Đề số 2

I. Choose the word that has different sound in the underlined part.

1. A. subject B. truck C. ambulance D. luck

2. A. illegal B. helicopter C. nest D. dentist

3. A. railway B. law C. may D. today

II. Choose the word with a different stress pattern.

4. A. science B. goggles C. review D. cannon

5. A. poster B. tuna C. relic D. surround

III. Choose the best answer.

6. The traffic _______ tell people to do, warns people about possible dangers in the street.

A. jams
B. signs
C. lights
D. rules

7. Always look _______when you cross the street.

A. quickly
B. well
C. carefully
D. safely

8. What must you do before you turn left or right when _______ a motorbike?

A. holding
B. taking
C. making
D. riding

9. That horror film is too _______ for me.

A. hilarious
B. frightening
C. romantic
D. moving

10. The films was so _______ that we almost fell asleep.

A. interesting
B. gripping
C. boring
D. violent

11. Critics were all _______ at their performance on the stage yesterday.

A. disappointed
B. annoyed
C. worried
D. bored

12. The biggest _______ for the winner is a trip to France.

A. part
B. benefit
C. prize
D. mark

13. A lot of people go to the city center to _______ the festival.

A. have
B. attend
C. relax
D. discuss

14. It must be _______ to see elephants racing in the street.

A. amazed
B. nervous
C. amazing
D. romantic

15. What should the students do after this _______ with the teacher?

A. task
B. discussion
C. homework
D. break

IV. Write the correct form of the word given.

16. My father used to go ________ in the pond near our house. (FISH)

17. Which drivers are the ________ on the roads? (SAFE)

18. In the year 1905, astronauts ________ a life on this planet. (DISCOVERY)

19. This is an ________ story for me. I can’t believe it. (BELIEVE)

20. We often ________ Tet holiday on the first day of the new year. (CELEBRATION)

V. Read the passage and choose the best option to answer each of the following questions.

In the UK, bus journeys are just boring and simply a necessity. This public means of transportation is often convenient when you live or work in the city centre, as you can avoid traffic jams by moving very quickly in the bus lanes, and do not have to pay to park the car. After all, though, taking the bus is just a necessary and tedious part of life: you board the bus, pay the driver and sit down or find a place to stand. Very boring.

In Latin America, however, bus trips can be very lively. For a start, long-distance buses put on films so that you have entertainment for at least some of the journey. Naturally, local transport does not show films but drivers usually switch on the radio and that can be a great way to hear new songs and new styles of music. Therefore, taking the bus doesn’t sound like fun but it is much more exciting than any UK bus journey.

(British Council)

21. What is the main idea of the passage?

A. Buses in the UK are very convenient.B. Bus journeys are different in the UK and in Latin
America.
C. Bus journeys in the UK are boring.
D. Films are shown on long-distance buses in Latin America.

22. Public transport in the UK is convenient because you can avoid_________.

A. traffic accidents
B. policemen
C. traffic jams
D. bus lanes

23. The word “tedious” means_________.

A. not interesting
B. exciting
C. wonderful
D. important

24. The phrasal verb “put on” in the first sentence of the second paragraph can be replaced with “_________”.

A. clos
B. wear
C. play
D. open

25. Which of the following statements is NOT MENTIONED about bus journeys in Latin America?

A. Passengers can entertain during their trip by watching films.
B. Drivers play new styles of music on the radio.
C. They are more exciting than bus trips in the UK.
D. They are more expensive than bus trips in the UK.

VI. Read the passage and choose the best answer to fill in each blank.

Jennifer Lawrence is a famous young actress (26) ________ Hollywood. When she was a child, she liked sports, especially hockey and basketball. She also worked as a model. At the age of 14, she knew she wanted to be an actress, (27) ________ she went to New York City to look for work. She appeared in advertisements for MTV and the fashion company H&M, and got work (28) ________ an actress on TV and in films. In 2010, she acted in the film Winter’s Bone and she was nominated for many awards (29) ________ an Oscar. In 2012, she starred in the film The Hunger Games as Katniss Everdeen. The film went on (30) ________ one of the highest-grossing movies ever. One contributing element to Lawrence’s success is her fun and optimism. She is often cited as being approachable, with a personality that seems unaffected by Hollywood excesses.

26. A. in B. on C. at D. from

27. A. and B. but C. so D. because

28. A. like B. as C. so D. such

29. A. include B. includes C. included D. including

30. A. to become B. became C. become D. becoming

VII. Complete the second sentences without changing the meaning from the first, using the words given in the brackets.

31. Although there was a traffic jam, me managed to arrive at the train station on time (despite)

…………………………………………………………………………………………

32. I don’t want to buy a new computer although I have enough money. (having)

…………………………………………………………………………………

33. Both of them usually go to school late although they don’t live far away from school. (spite)

…………………………………………………………………………………………

34. My brother still went to school yesterday although he was sick. (sickness)

…………………………………………………………………………………………

35. Although he looks healthy, he has a weak heart. (looking)

…………………………………………………………………………………………

VIII. Listen and decide if each statement is true (T) or false (F).

Bài nghe: 

36. James is 20 years old.

37. Halloween isn’t important in the USA.

38. James is going to be a scary witch.

39. If someone does not give us a treat, they play a trick on him or her.

40. At Halloween night, people make a lantern from a pumpkin and light candles inside it.

 

Đáp án đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 7

1C

2A

3B

4C

5D

 

6B

7C

8D

9B

10C

11A

12C

13B

14C

15B

16. Fishung

17. Safest

18. Discovered

19. Unbelievable

20. celebrate

21. B

22.c

23.A

24C

25.D

26A

27C

28B

29D

30D

36. False

37. F

38. F

39. T

40. T