1. Bài tập bổ trợ nâng cao tiếng Anh 6 mới số 1

PAPER ONE: READING COMPREHENSION A ( 45 minutes )

SECTION A:

In this section you must choose the word or phrase which best completes each sentence. Circle the letter A, B, C or D against the number of each item 1-20 for the word or phrase you choose. (20 points)

1. My sister is very fond .................... chocolate candy.

A. of

B. about

C. with

D. at

2. I have studied English ....................eight months.

A. for

B. since

C. by

D. in

3. Listen ....................our teacher !

A. with

B. to

C. for

D. in

4. There isn’t ....................food in the house.

A. none

B. no

C. some

D. any

5. He arrives …………………..at six o’clock.

A. at home

B. home

C. in home

D. to home

6. Herbert has had his car………………….. 1999.

A. ago

B. since

C. to

D. for

7. How long will it ....................to get there ?

A. cost

B. lose

C. make

D. take

8. I ....................it to you if you don’t have one.

A. give

B. gave

C. will give

D. would give

9. ....................your homework yet ?

A. Did you finished

B. Are you finishing

C. Do you finish

D. Have you finished

10. It’s the best book I …………………..read.

A. have ever

B. had ever

C. will ever

D. can ever

11. He looked very..................when I told him the news.

A. happily

B. happy

C. happiness

D. was happy

12. She is ..................in history.

A. interests

B. interested

C. interesting

D. being interest

13. Is the Eiffel Tower taller....................Big Ben ?

A. then

B. than

C. as

D. of

14. At school, David was..................anyone else in his class.

A. as clever as

B. as clever than

C. cleverer as

D. cleverest

15. She speaks French ....................than you.

A. more faster

B. more fluently

C. well

D. the most fluently

16. It began to rain while we…………………..soundly.

A. slept

B. were sleeping

C. have slept

D. are sleeping

17. She doesn’t like coffee, does she ?

A. Yes, she doesn’t

B. No, she does

C. Yes, she did

D. No, she doesn’t

18. I won't go to bed …………………..I finish my homework.

A. until

B. when

C. while

D. since

19. Is this book ………………….. ? Yes, it's mine.

A. you're

B. yours

C. you

D. your

20. …………………..do you come to school ? By bus

A. How

B. What

C. By

D. When

SECTION B:

In this section you will find after the reading passage a number of questions of unfinished statements about the passage , each with four suggested answers or ways of finishing . You must choose the one which you think fits best (10 points)

People usually sing because they like music or because they feel happy. They express their happiness by singing. When a bird sing, however, its song usually means much more than that the bird is happy. Birds have many reasons for singing. They sing to give information. Their songs are their language.

The most beautiful songs are sung by male (cock) birds. They sing when they want to attract a female (hen) bird. It is their way of saying that they are looking for a wife.

Birds also sing to tell other birds to keep away. To a bird, his tree or even a branch of tree, is his home. He does not want strangers to come near him, so he sings to warn them.

If a bird cannot sing well, he usually has some other means of giving important information. Some birds dance, spread out their tails or make other sings. One bird has a most unusual way of finding a wife. It builds a small garden of shells and flowers.

21. Why do people usually sing ?
A. They like birds. B. They feel happy.
C. They want to tell a story . D. They like studying music.

22. Which birds sing the most beautiful songs ?

A. Birds in a good temper.

B. Cock birds.

C. Hen birds.

D. Female birds which attract male birds.

23. What warnings does a bird sometimes sing ?

A. A warning to keep away.

B. A warning to come quickly.

C. A warning about the approach of people

D. A warning to stop singing.

24. What do most birds usually do if they cannot sing well ?

A. warn other birds to go away.

B. give their information in another way.

C. find a wife.

D. fly high in the sky.

25. What is one bird's unusual way of attracting a hen bird ?

A. It dances.

B. It spreads out its tail.

C. It searches for a wife.

D. It uses shells and flowers to make a garden.

PAPER TWO: USE OF ENGLISH ( 45 minutes )

SECTION A: PASSAGE FOR GAP-FILL

In this section you must find a word from the box to complete the numbered blanks in the passage below. Use only ONE word for each blank. (15 points)

used; on; afford; enough; every; soon; wait; used;

listening; home; few; who; what; won; all;

There was once a large, fat woman (26)………………had a small, thin husband. He had a
job in a big company and was given his weekly wages (27)………………Friday morning. As
(28)………………as he got (29)………………on Friday, his wife (30)………………to make
him give her (31)………………his money, and then she (32)………………to give him back only
(33)………………to buy his lunch in the office every day.

One day the small man came home very excited. He hurried into the living room. His wife was (34)………………to the radio and eating chocolates there. " You'll never guess (35)…………… happened to me today, dear," he said.

He waited for a few seconds and then added, " I'll (36)………………ten thousand pounds
(37)………………the lottery!"

"That's wonderful!" said his wife delightedly. But then she thought for a (38)……………… seconds and added angrily, " but (39)………………a moment! How could you (40)………………to buy the ticket?"

SECTION B: SENTENCE BUILDING

Use the following sets of words and phrases to write complete sentences. (15 points)

EXAMPLE: I / wonder / why you / not / reply last letter.

ANSWER: I was wondering why you had not replied to my last letter.

41. She / a bath / every morning.

……………………………………………………………………..

42. Now / she dances / beautifully / than / used to.

……………………………………………………………………..

43. How long / it / take / him / get / school / every day ?

……………………………………………………………………..

44. Last Wednesday / Bill / ring / office /nine o'clock.

……………………………………………………………………..

45. I / live / Ho Chi Minh city / ten years.

……………………………………………………………………..

46. People / come / all over the world/ visit / city/ Hiroshima.

……………………………………………………………………..

47. Billy / an old man that / has to live with his children.

……………………………………………………………………..

48. Oliver Twist / first published / 1838.

……………………………………………………………………..

49. It / too heavy / him / lift.

……………………………………………………………………..

50. I / able to / come / tomorrow.

……………………………………………………………………..

PAPER THREE: LISTENING COMPREHENSION A (30 minutes)

PART 1. Listen to the passage and fill in the missing information (20 points)

The ladies' club always had a (1)……………….every Friday afternoon and someone came to talk to them about important things. After that they had (2)……………….and asked questions.
One Friday, a (3)……………….came and talked to the club about (4)……………….. "There is not (5)……………….food in the world for everybody", he said. " More than (6)……………….the people in the world are hungry. And when they get more food, they have more (7)……………….so they never stop being hungry. Somewhere in the world, a woman is (8)……………….a baby every minute, day and night. What are we going to do about it ?" He waited for a few (9)……………….before he continued, but before he began to speak again, one of the ladies said, " Well, why don't we find that woman and (10)……………….her ?"

PART 2: Betty and Marry are talking about the weekend. Their friend, Carlos, is coming to visit them. For questions 1-5, tick A, B or C. (10 points)

1. When is the football match?

A. Saturday morning

B. Saturday afternoon

C. Sunday afternoon

2. Where are they going to eat on Saturday evening?

A. at home

B. in an Italian restaurant

C. in a Chinese restaurant

3. What are they going to do on Sunday morning ?

A. go for a drive

B. get up late

C. go to the cinema

4. Where are they going to have lunch on Sunday ?

A. in a café

B. in a pub

C. at home

5. They can't go to the cinema on Sunday afternoon because

A. Carlos doesn't like films.

B. Betty doesn't like films.

C. They don't have time.

 

Đáp án Bài tập nâng cao tiếng Anh 6 số 1

PAPER ONE: READING COMPREHENSION A ( 45 minutes )

SECTION A:

In this section you must choose the word or phrase which best completes each sentence. Circle the letter A, B, C or D against the number of each item 1-20 for the word or phrase you choose. (20 points)

1. A; 2. A; 3. B; 4. D; 5. B

6. B; 7. D; 8. C; 9. D; 10. A

11. B; 12. B; 13. B; 14. A; 15. B;

16. B; 17. D; 18. A; 19. B; 20. A

SECTION B:

In this section you will find after the reading passage a number of questions of unfinished statements about the passage , each with four suggested answers or ways of finishing . You must choose the one which you think fits best (10 points)

21. B; 22. B; 23. A; 24. B; 25. D;

PAPER TWO: USE OF ENGLISH ( 45 minutes )

SECTION A: PASSAGE FOR GAP-FILL

In this section you must find a word from the box to complete the numbered blanks in the passage below. Use only ONE word for each blank. (15 points)

26. who; 31. all; 36. won;

27. every; 32. used; 37. on;

28. soon; 33. enough; 38. few;

29. home ; 34. listening; 39. wait;

30. used ; 35. what; 40. afford;

SECTION B: SENTENCE BUILDING

Use the following sets of words and phrases to write complete sentences. (15 points)

41. She takes a bath every morning.

42. Now she dances more beautifully than she used to.

43. How long does it take him to get to school every day ?

44. Last Wednesday, Bill rang his office at nine o'clock.

45. I have lived in Ho Chi Minh City for 10 years.

46. People come from all over the world to visit the city of Hiroshima.

47. Billy is such an old man that he has to live with his children.

48. Oliver Twist was first published in 1838.

49. It is too heavy for him to lift.

50. I'll be able to come tomorrow.

PAPER THREE: LISTENING COMPREHENSION A (30 minutes)

PART 1. Listen to the passage and fill in the missing information (20 points)

1. meeting 6. half

2. tea 7. babies

3. gentleman 8. having

4. food 9. seconds

5. enough 10. stop

PART 2: Betty and Marry are talking about the weekend. Their friend, Carlos, is coming to visit them. For questions 1-5, tick A, B or C. (10 points)

1. B 2. C 3. A 4. B 5. C

>> Tham khảo: Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án mới nhất

 

2. Bài tập bổ trợ nâng cao tiếng Anh 6 mới số 2

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. museum

B. windsurfing

C. surround

D. diverse

2. A. big

B. wish

C. fish

D. high

3. A. thrilling

B. then

C. through

D. thread

4. A. historic

B. exciting

C. island

D. firework

5. A. calendar

B. celebrate

C. decorate

D. school

Exercise 2: Choose the correct answer

1. People often clean and decorate their houses ________ Tet.

A. during

B. after

C. before

D. on

2. You ________ speak during the exam - it’s forbidden.

A. should

B. shouldn’t

C. must

D. mustn’t

3. Ha Noi is ____________ exciting than Viet Tri City.

A. much

B. much more

C. more much

D. only more

4. Tet is ___________ for family gatherings.

A. time

B. the time

C. a time

D. times

5. Many foreign visitors come to Ha Long Bay because of its natural ___________.

A. beauty

B. beautiful

C. pretty

D. wonder

6. Is it true that Ha Noi is __________ city in Viet Nam?

A. the large

B. largest

C. larger

D. the largest

Exercise 3: Put the verbs In brackets into the correct tense or form.

1.Vietnamese people ____________ (celebrate) the Lunar New Year every year.

2.This Tet, my family __________(not buy) Chung cakes. We will make them.

3.Look! Mr. Quang ___________ (repaint) his house to welcome Tet.

4.You shouldn’t ____________(wear) white clothes on the first day of Tet.

5.People spend a few days _______________(clean) their houses before Tet.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following test

There are many Chinese festivals in Hong Kong. The Western New Year starts on the first day of January but the Chinese begin New Year on the first day of the first moon of the Chinese calendar. Before New Year's Day comes, people clean and decorate their houses, (1)_________a lot of traditional food and go shopping for presents and new clothes. New Year's Eve is the time (2) ________every family gathers its members together for dinner.

People (3) ___________ the New Year with a music performance and a firework display to light up the sky.

On New Year's Day, they visit their friends and relatives. The children get lucky money in red envelopes. Many people go to the (4) ___________ to wish for good health and good luck. Chinese people in Hong Kong celebrate the New Year with (5)________and happiness.

1. A. take

B. bring

C. cook

D. sell

2. A. when

B. after

C. before

D. during

3. A. meet

B. see

C. end

D. celebrate

4. A. houses

B. pagodas

C. family

D. camps

5. A. hopeful

B. hopeless

C. hope

D. hoping

Exercise 5: Read the following passage, and decide the statements below are True (T) or False (F).

On Christmas Eve, everything is hurried and busy. Offices and public buildings close at one o'clock, but the shops stay open later. Most big cites, especially London, are decorated with colored lights across the streets and enormous Christmas trees. The trains, and buses are crowded with people traveling from all parts of the country to be at home for Christmas.

In the homes, there is a great air of expectation. The children are also decorating the house with colored lights. Christmas cards - with the words "Merry Christmas to You" or "Wishing You a Merry Christmas and Prosperous New Year", or "With the Compliments of the Season", etc. - are arranged on shelves, tables, and sometimes hung around the walls.

Meanwhile, the housewife is probably busy in the kitchen getting things ready for the next day's dinner. The Christmas turkey is being prepared, the pudding is inspected and the cake is got out of its tin.

In small towns and villages, one may still see carol-singers who come and stand in front of the house and sing or play Christmas carols. They collect money in a Christmas box. The money collected is to help old people.

l. The shops close at one o'clock on Christmas Eve.

2. Colored lights are decorated across streets in big cities.

3. People expect to be at home on Christmas Eve.

4. Trains and buses are almost empty on Christmas Eve.

5. Colored lights are also decorated at homes.

Exercise 6: You the following set of words and phrases to write complete sentences.

1. People/ decorate/ homes/ plants/ flowers.

______________________________________________________

2. They/ visit/ relatives/ friends/ they/ exchange/ New Year's wishes.

______________________________________________________

3. Many people/ go/ pagoda/ have/ happy year/ their family.

______________________________________________________

Exercise 7: Write the following sentences, beginning as shown, so that the meaning stays the same.

1. Antarctica is colder than any other places in the world.

Antarctica is __________________________________________.

2. My father has a plan to repaint our house before Tet.

My father ____________________________________________.

Exercise 8. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1. A. hours B. fathers C. dreams D. thinks

2. A. beds B. doors C. plays D. students

3. A. arms B. suits C. chairs D. boards

4. A. boxes B. classes C. potatoes D. finishes

5. A. relieves B. invents C. buys D. deals

6. A. dreams B. heals C. kills D. tasks

7. A. resources B. stages C. preserveD. focuses

8. A. carriages B. whistles C. assureD. costumes

9. A. offers B. mounts C. pollens D. swords

10. A. miles B. words C. accidents D. names

Exercise 9. Give the correct form of the word in bracket:

1. He laughed at her……………………….. (stupid)

2. This is a funny ……………………………. (comedian)

3. Tu Long is a famous ……………………… in Vietnam. (comedy)

4. How much does it cost to ……………………… a child privately? (educational)

5. Watching television can be very ……………………… (educate)

6. The aim of the series is both to ………………………… and inform. (educational)

7. ‘How I met your mother’ an ………………………… film. (entertainment)

8. Dan Le is my favorite ………………………… (weather)

9. The game show ‘Who’s a millionaire’ is very …………………. (famous)

10. Is this information ................................. for you? (use)

Exercise 10. Fill in the blank with a word/ phrase in the box.

He ; to ; good ; answer ; students ; learn ; job ; questions ;

He loves his job. He has a good 1.______ . He is a teacher. 2. ______loves to teach. He loves his students. He loves to teach his 3.______ . His students listen to him. His students listen 4. ______almost every word he said. His students learn from him. They learn how to spell words. They 5. ______how to pronounce words. They learn how to ask 6. ______. They learn how to 7.______ questions. They learn how to think. He teaches them how to think. "Don't believe everything you hear," he said. "Don't believe everything you read," he said. "Don't believe everything you see," he said. "Use your head. If something sounds too 8. ______to be true, it usually is," he said.

Exercise 11. Read the passage and answer the questions.

Hi! I'm Mai. This is my school. It's small, but it is beautiful. In front of the school, there is a big yard. After school, we often play volleyball there. There are many trees and flowers in the school yard. My friends and I sit under the trees every morning to review our lessons. My school has three floors and fifteen classrooms. My classroom is on the third floor. There are fifty teachers in my school. They are good teachers. I love them and I love my school very much.

1. How is Mai's school?

2. What is there in front of Mai's school?

3. How many floors does Mai's school have?

4. How many teachers are there in her school?

Exercise 12. Complete the second sentence so that it means the same as the first one.

1. What programme do you like best?

=> What’s ………………………………………………………………..……………

2. It’s not good for children to spend too much time watching television.

=> Children ……………………………………………………………………………

3. Jim loves animals, so he likes to watch Animal programme.

Jim likes to watch Animal programme………………………………………………

4. My sister likes to watch cartoons.

My sister is fond ……………………………………………………………………

5. How much time do you spend watching television?

How many ………………………………………………………….………………

Exercise 13. Read the text and decide whether the statements are True (T) or False (F)

My dream house is a cottage not far from the sea. On the ground-floor, there are four rooms. The first room is my living room, which has a white sofa, a black armchair and a coffee table. There are lots of paintings and trinkets as well. There is also a lamp, French windows with a view of the garden, television set and a phone in the living room. My dream house has a fully-equipped kitchen, including a fridge and a door to the garden. There is a bathroom with a shower and toilet. There is also a study room where I keep my desk and computer. On the first floor, There are three bedrooms and a bathroom.

1. ________ There are 4 rooms in author’s house.

2. ________ There are grey armchair and a coffee table in the living room.

3. ________ There are French windows with a view of the sea.

4. ________ The kitchen in the house is fully equipped.

5. ________ There are three bedrooms and a bathroom on the first floor.

Exercise 14. You the following set of words and phrases to write complete sentences.

1. People/ decorate/ homes/ plants/ flowers.

………………………………………………………………………………

2. .People/ try/nice/ polite/ each other/ because/ they/ want/good luck/ New Year's Day.

………………………………………………………………………………

3.They/ visit/ relatives/ friends/ they/ exchange/ New Year's wishes.

………………………………………………………………………………

4 .Many people/ go/ pagoda/ have/ happy year/ their family.

………………………………………………………………………………

5.Tet/ a time/ fun/ festivals/ throughout/ country.

………………………………………………………………………………

 

 

Đáp án Bài tập nâng cao tiếng Anh 6 số 2

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A 2. D 3. B 4. A

Exercise 2: Choose the correct answer

1. C 2. D 3. B

4. C 5. D 6. D

Exercise 3: Put the verbs in brackets into the correct tense or form.

1.Vietnamese people _______celebrate_____ (celebrate) the Lunar New Year every year.

2.This Tet, my family ______won’t buy____(not buy) Chung cakes. We will make them.

3.Look! Mr. Quang _____is repainting______ (repaint) his house to welcome Tet.

4.You shouldn’t _____wear_______(wear) white clothes on the first day of Tet.

5.People spend a few days ______cleaning_________(clean) their houses before Tet.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete
the following test

1. C 2. A 3. D 4. B 5. C

Exercise 5: Read the following passage, and decide the statements below are True (T) or False (F).

1. F 2. T 3. T 4. F 5. T

Exercise 6: You the following set of words and phrases to write complete sentences.

1. People decorate their home with plants and flowers.

2. They visit their relatives, and they exchange New Year’s wishes.

3. Many people go to the pagoda in order to have a happy year for their family.

Exercise 7: Write the following sentences, beginning as shown, so that the meaning stays the same.

1. Antarctica is the coldest place in the world.

2. My father will/ is going to repaint our house before Tet.

Exercise 8. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1 - D; 2 - D; 3 - B; 4 - C; 5 - B;

6 - D; 7 - C; 8 - A; 9 - B; 10 - C;

Exercise 9. Give the correct form of the word in bracket:

1. He laughed at her………stupidity…….. (stupid)

2. This is a funny ………comedy……. (comedian)

3. Tu Long is a famous ……comedian……… in Vietnam. (comedy)

4. How much does it cost to ………educate……… a child privately? (educational)

5. Watching television can be very ………educational……… (educate)

6. The aim of the series is both to …………educate…… and inform. (educational)

7. ‘How I met your mother’ an ………entertaining………… film. (entertainment)

8. Dan Le is my favorite ………weather women………… (weather)

9. The game show ‘Who’s a millionaire’ is very …………famous………. (famous)

10. Is this information ...............useful.................. for you? (use)

Exercise 10. Fill in the blank with a word/ phrase in the box.

He ; to ; good ; answer ; students ; learn ; job ; questions ;

He loves his job. He has a good 1.___job___ . He is a teacher. 2. ___He___ loves to teach. He loves his students. He loves to teach his 3.______ . His students listen to him. His students listen 4. ___to___almost every word he said. His students learn from him. They learn how to spell words. They 5. __learn____ how to pronounce words. They learn how to ask 6. __questions____. They learn how to 7.___answer___ questions. They learn how to think. He teaches them how to think. "Don't believe everything you hear," he said. "Don't believe everything you read," he said. "Don't believe everything you see," he said. "Use your head. If something sounds too 8. ___good___ to be true, it usually is," he said.

Exercise 11. Read the passage and answer the questions.

1 - It is small but beautiful.

2 - There is a big yard in front of the school.

3 - It has three floors.

4 - There are fifty teachers.

Exercise 12. Complete the second sentence so that it means the same as the first one.

1. What programme do you like best?

=> What’s ……your favorite programme?…………

2. It’s not good for children to spend too much time watching television.

=> Children ………shouldn't spend too much time watching television.…………………

3. Jim loves animals, so he likes to watch Animal programme.

Jim likes to watch Animal programme……………because he loves animals.………

4. My sister likes to watch cartoons.

My sister is fond …………of watching cartoons.……………

5. How much time do you spend watching television?

How many ………hours do you spend watching television?…………

Exercise 13. Read the text and decide whether the statements are True (T) or False (F)

1. ____F____ There are 4 rooms in author’s house.

2. ____F____ There are grey armchair and a coffee table in the living room.

3. ____F____ There are French windows with a view of the sea.

4. ____T____ The kitchen in the house is fully equipped.

5. ____T____ There are three bedrooms and a bathroom on the first floor.

Exercise 15. You the following set of words and phrases to write complete sentences.

1. People/ decorate/ homes/ plants/ flowers.

…………People decorate their home with plants and flowers.………

2. .People/ try/nice/ polite/ each other/ because/ they/ want/good luck/ New Year's Day.

…………People try to be nice to each other because they want good luck on New Year’s Day.……………

3.They/ visit/ relatives/ friends/ they/ exchange/ New Year's wishes.

………They visit their relatives, and they exchange New Year’s wishes.………………

4 .Many people/ go/ pagoda/ have/ happy year/ their family.

………Many people go to the pagoda in order to have a happy year for their family.……………

5.Tet/ a time/ fun/ festivals/ throughout/ country.

……Tet is a time for fun and festivals throughout the country.………