1. Giải đề

Câu hỏi: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following changes.

“Would you like to have dinner with me?” - “ __________.”

A. I'm very happy.

B. Yes, so do I.

C. Yes, it is.

D. Yes, I'd love to

Lời giải chi tiết: Chọn D

A. Mình rất vui.

B. Có, mình cũng vậy.

C. Phải.

D. Có chứ.

Tạm dịch: “Bạn có muốn ăn tối cùng tôi không?” - “Có chứ.”

 

2. Bài tập luyện tập liên quan

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. That's a very nice dress you're wearing. - ............

A. I'm glad you like it

B. That's all right

C. That's nice

D. You're quite right

Đáp án: A. That's a very nice dress you're wearing. - I'm glad you like it

2. ............to stay the night? – Oh, that's very kind of you.

A. Do you feel like

B. Would you like

C. Why don't you

D. Do you enjoy

Đáp án: B. Would you like to stay the night? – Oh, that's very kind of you.

3. Shall we have a farewell party next week? - Yes, let's make .........next Saturday evening.

A. on

B. it

C. ourselves

D. Ø

Đáp án: A. Shall we have a farewell party next week? - Yes, let's make on next Saturday evening.

4. Does Tommy like hamburgers? - Yes ............He eats them almost everyday.

A. So much

B. So many

C. So few

D. So little

Đáp án: A. So much

5. Don't you remember ............this film star on TV last year?

A. seeing

B. to see

C. that you see

D. saw

Đáp án: A. seeing

6. Is this the first time that you ............to this country?

A. will come

B. have come

C. came

D. had come

Đáp án: B. have come

7. Would you like some beer? – Yes, just............

A. a little

B. little

C. few

D. a few

Đáp án: A. a little .                  

8. Have you brought my umbrella? – Oh, no! I ............again. That is stupid of me.

A. forgot

B. have forgotten

C. had forgotten

D. forget

Đáp án: B. have forgotten

9. How much is the computer? – It's ............$500. I'm sure it is.

A. can be

B. must be

C. may be

D. might be

Đáp án: B. must be

10. Is he a scientist? – No. He is ............ a scientist ............ an author, a famous author.

A. not – but

B. either – or

C. both – and

D. neither – nor

Đáp án: A. not – but

11. What's the name of the girl ............?

A. she sells tickets

B. who sells tickets

C. to sells tickets

D. the girl sells tickets

Đáp án: B. What's the name of the girl who sells tickets?

12. Did you hear about ............his first job? – Yes, I was surprised because he's a hard-working person.

A. Tom has lost

B. Tom had lost

C. Tom being lost

D. Tom's losing

Đáp án: D. Tom's losing

13. Is that girl ............wants to talk to me sometime?

A. the one who

B. who

C. the one

D. the who

Đáp án: B. who

14. What are you going to do this weekend? - ............

A. I don't like going out.

B. We plan to visit my grandparents.

C. I'm very tired.

D. It's a good idea.

Đáp án: B. What are you going to do this weekend? -  We plan to visit my grandparents.

15. Can you help me ............the ............bicycles?

A. found – stolen

B. to find – stolen

C. to find – to steal

D. finding – to steal

Đáp án: B. to find – stolen

16. What was the party like? – Wonderful. It's years ............I enjoyed myself so much.

A. since

B. when

C. before

D. after

Đáp án: A. since

17. Have you taken notice ............the "NO PARKING!" sign?

A. at

B. of

C. to

D. from

Đáp án: B. of

18. ...........do you think ............the first prize?

A. Whom/ will win

B. Who/ will win

C. Whom/ that will win

D. Who/ that wins

Đáp án: B. Who/ will win

19. ............? – Yes, the clock says nine o'clock.

A. Is it time to leave

B. Is it free time

C. Is time long time

D. What's the time

Đáp án: A. Is it time to leave? – Yes, the clock says nine o'clock.

20. Do you mind if I borrow your plate? – ............Do you need only one?

A. Not at all

B. Yes, I do

C. I'm sorry

D. Yes, I would

Đáp án: A. Not at all

21. How long does it take to get to the supermarket from your house? - ............

A. ten minutes

B. About five kilometers

C. It's a short way

D. Since yesterday

Đáp án: A. ten minutes

22. Shall we go out or stay at home? – Which ............do yourself?

A. would you rather

B. will you rather

C. do you rather

D. should you rather

Đáp án: A. would you rather

23. To whom does English belong? - ............

A. It belongs to the English people.

B. It is the private property of Americans.

C. It belongs to those who use it.

D. All are correct.

Đáp án: C. It belongs to those who use it.

24. Would you please ............so loudly?

A. don't speak

B. not to speak

C. not speak

D. to speak not

Đáp án: C. not speak

25. Could I call you by your first name? – Yes, you ............

A. could

B. may

C. will

D. might

Đáp án: A. Could I call you by your first name? – Yes, you could

26. Hurry up! They've only got ............seats left.

A. plenty of

B. a lot of

C. a little

D. a few

Đáp án: D. a few

27. Shall I give the cat a slice of meat? – It's better ............

A. not to

B. not give

C. to not

D. not to give

Đáp án: D. not to give

28. You are standing too near the stage. Can you move ............?

A. a little farther

B. a bit far

C. a little far

D. the farthest

Đáp án: A. You are standing too near the stage. Can you move a little farther

29. ............have you been to Ha Noi? – Several times so far.

A. How many times

B. How often

C. How much time

D. How long

Đáp án: A. How many times have you been to Ha Noi? – Several times so far.

30. ............? – Not now, but I used to.

A. Do you watch TV very often

B. Won't you have some tea

C. Are you going to bed

D. Did you enjoy it

Đáp án: A. Do you watch TV very often

31. …………objected to the plan at the meeting yesterday?

A. who you think

B. Whom do you believe

C. Do you know who

D. Do you know whom

Đáp án: A. who you think

32. Do you have a dictionary? - …………

A. Yes, I do

B. Yes, I have it

C. Yes, I own one

D. Yes, I certainly have

Đáp án: A. Yes, I do

33. Would you like some more tea? - …………

A. No, thanks

B. Yes, thanks

C. Yes, please

D. No, please

Đáp án: A. No, thanks

34. What time …………tomorrow?

A. does your class begin

B. will your class begin

C. will be beginning

D. is going to begin

Đáp án: B. will your class begin

35. Would you mind if I close the window? - …………

A. Yes, I wouldn’t mind

B. No, don’t close it

C. No, please do

D. Yes, please close

Đáp án: C. No, please do

36. How wide is this street? - …………

A. It’s ten meters in wide

B. It’s wide ten meters

C. It’s ten meters wide

D. It’s in wide ten meters

Đáp án: C. It’s ten meters wide

37. Did your brother go to France? – No, the doctor suggested that he …………there.

A. not to go

B. won’t go

C. not go

D. not going

Đáp án: C. not go

38. Will it rain on the day of our departure? - …………

A. I hope not

B. I don’t hope so

C. I hope not so

D. I hope it wouldn’t

Đáp án: A. I hope not

39. Here’s my phone number. – Thanks, I …………you a call if I …………some help.         

A. will give/ need

B. would give/ need

C. give/ need

D. will give/ will need

Đáp án: A. will give/ need

40. Is he complaining? - …………, but I don’t care.

A. He may be

B. He may do so

C. So is he

D. May he is

Đáp án: B. He may do so

Trên đây là bài viết của Luật Minh Khuê về nội dung "“Would you like to have dinner with me?” A. Yes, I’d love to", hy vọng bài viết trên đã mang đến thông tin hữu ích và đáp án mà bạn đang tìm. Từ đó, giúp bạn giải quyết được nội dung trên cũng như giải quyết, vận dụng, áp dụng và xử lý tốt các bài tập Tiếng Anh vận dụng liên quan. Ngoài kiến thức về Tiếng Anh, Luật Minh Khuê còn nhiều nội dung tham khảo về các môn học như Toán học, Ngữ Văn, Sinh học,.... Xin trân trọng cảm ơn!